Waarom kies je voor onze praktijk?

 • Klein team van drie verloskundigen met samen 61 jaar ervaring.
 • Altijd direct contact met de dienstdoende verloskundige op 06-21531010. Een kind op komst zorgt voor veel veranderingen in je lijf en in je leven, het is fijn om direct contact met ons op te kunnen nemen als er vragen zijn.
 • Veel ervaring met verschillende manieren van bevallen, verschillende houdingen en badbevallingen, daarin volgen we jouw wensen.
 • Tijdens de bevalling nemen we de tijd om je continue te ondersteunen, zodra je het fijn vindt dat we aanwezig zijn hebben we de tijd om te blijven. We horen vaak terug dat cliënten dit waarderen.
 • In ons gezondheidscentrum vind je ook huisartsen, een apotheek, fysiotherapie en een diëtist. Gratis ruime parkeergelegenheid.
 • Veel ervaring met thuisbevallingen. Goed overleg met alle ziekenhuizen als je poliklinisch wilt bevallen. We hebben elke maand standaard overleg met de gynaecologen uit het Catharina ziekenhuis, Sint Anna ziekenhuis en MMC en indien nodig is overleg op elk gewenst moment mogelijk.
 • Continue bijscholing vastgelegd in het kwaliteitsregister voor verloskundigen.
 • Medische echo’s (inclusief de 20 weken echo) op de praktijk door ervaren echoscopistes. Tevens pretecho’s. www.echoeindhoven.com
 • Veel ervaring met Centering Pregnancy 
 • Bij ons krijg je alle ruimte om je verhaal te doen en vragen te stellen, in alle fasen van je zwangerschap, bevalling en kraambed.
 • Veel ervaring met begeleiding van borstvoeding, directe samenwerking met een lactatiekundige indien nodig.
 • Avondspreekuur, kinderwensspreekuur, anticonceptiespreekuur. Spiraal plaatsen met echo controle.
 • Altijd mogelijk om extra controles in te plannen als je dit nodig vindt.
 • Ondersteuning door praktijkassistente Brigitte.
 • Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap 12 tot 14 keer bij ons voor controle: je zult ons dus alle drie leren kennen.

Wie zijn wij:

Anne Nijland

Verloskundige sinds 1991. BIG 39032581203

In de eerste drie jaar na het behalen van mijn diploma heb ik in verschillende praktijken ervaring opgedaan. Sinds 1994 werk ik in Verloskundigenpraktijk Tongelre. Er zijn dus al heel wat Tongelrese kindjes in mijn handen geboren. Na de middelbare school heb ik een jaar als au pair in Frankrijk gewerkt. Daardoor kunnen we behalve Engels en Duits ook Frans als voertaal bieden als dat wenselijk is. Ik ben zelf ook moeder van drie kinderen: Ward (1995), Elles (1997) en Rens (2000). Mijn vrije tijd breng ik graag met hen door. Verder houd ik van lezen, zeefdrukken en keramiek boetseren.

Marjolein Maas

Verloskundige sinds 2005, BIG 49053181203

Na mijn studie in Groningen ben ik meteen aan de slag gegaan in Verloskundigenpraktijk Tongelre en dat bevalt nog steeds prima. Wat het werk in deze stadspraktijk zo leuk maakt, is dat we veel verschillende vrouwen met uiteenlopende etnische en culturele achtergronden ontmoeten. Zelf heb ik ook al drie keer mogen meemaken wat het is om moeder te worden. Die ervaring kan ik naast mijn professionele kennis goed gebruiken om zwangere vrouwen te begeleiden. In 2011 startte ik met Viamama: zwangerschapscursussen voor iedere zwangere die zich goed wil voorbereiden op het aanstaande moederschap. Ze worden gegeven door verschillende verloskundigen in Eindhoven en zijn met veel enthousiasme ontvangen.

Connie Laarakkers

Verloskundige sinds 2006, BIG 19065704603

Op mijn 26e wist ik het eindelijk: ik wilde verloskundige worden. Ik heb na de middelbare school de NHTV (Hogeschool Toerisme en Verkeer) afgerond, maar verloskundige zijn zou me denk ik meer voldoening geven. Toen ik vier jaar later afstudeerde kon ik mijn geluk niet op. En dat voelt na 15 jaar nog steeds zo. De eerste jaren na mijn afstuderen heb ik als waarneemster in veel praktijken gewerkt. Sinds 2008 werken we in de huidige samenstelling. In 2011 en 2014 ben ik zelf moeder geworden wat ook een verrijking van mijn werk betekende.

Het is mooi om samen met aanstaande ouders te kijken welke zorg het beste bij hen past, wat verwacht je van ons, hoe kunnen we jou het beste begeleiden. Er bestaan zoveel verschillende mensen met hun eigen wensen, dat blijft fascinerend. Een fijn aspect van mijn beroep vind ik dat we elk moment direct bereikbaar zijn op onze diensttelefoon. Dus heb je vragen: bel ons, daar zijn we voor.

Brigitte Broers

praktijkassistente sinds 1990

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en heb tien jaar lang gewerkt als kraamverzorgster voordat ik gevraagd werd om assistente te worden in deze praktijk. Inmiddels lijkt het wel alsof ik bij de inventaris hoor. Je zult me bij vrijwel alle controles tegenkomen. In al die jaren dat ik hier werk, heb ik onze praktijk zien uitgroeien naar een prachtig centrum waar persoonlijke aandacht voorop staat. Wij hebben het ook erg gezellig met elkaar en dat vind ik heel belangrijk.