En dan breekt eindelijk het moment aan dat je je baby in je armen kunt houden. In de kraamtijd wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van jullie pasgeborene en alle visite, cadeautjes en aandacht die daarbij horen. Wij willen je, samen met de kraamverzorgster, graag een onbezorgde kraamtijd bezorgen. Daarom komen we voor de zekerheid in de eerste dagen na je bevalling regelmatig kijken hoe het met jou en de baby gaat. De kraamverzorgster speelt daarbij een belangrijke rol. Zij fungeert als tussenpersoon omdat zij, afhankelijk van de soort zorg die jullie aangevraagd hebben, overdag veel tijd met jullie doorbrengt en precies weet wat er speelt en hoe het gaat met jullie. In de regel komen wij de eerste drie dagen na de bevalling elke dag langs en vervolgens, als alles goed gaat, om de dag.

 

De eerste dagen
Tijdens deze visites bespreken we een aantal zaken met de kraamverzorgster die van belang zijn in de eerste week na de bevalling. We willen het een en ander weten over hoe het gaat met de voeding en het gewicht van jullie kindje, we kijken naar de kleur van zijn of haar huid en of jullie kindje een tevreden indruk maakt. Ook is van belang dat de baby goed poept en plast en dat de temperatuur goed is. We kijken ook hoe het met jou gaat: onder andere de positie van je baarmoeder, hechtingen (als die er zijn), je borsten en het bloedverlies dat je de eerste weken na de bevalling nog zult hebben.

 

Problemen? Bellen!
Heb je ’s nachts een acuut probleem, wacht dan niet en neem meteen contact met ons op via het spoednummer: 06-21531010.

 

Los kraambed
Breng je de kraamtijd thuis door na een bevalling in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog, dan komen wij de controles doen bij je thuis. Het ziekenhuis brengt ons op de hoogte zodra je bevallen bent.Het is fijn als je je daarvoor in de zwangerschap vast aanmeld maar het hoeft niet persé. Vind je het fijn om alvast kennis te maken bel ons dan voor een afspraak. Als je geen behoefte hebt aan een consult kun je je ook telefonisch aanmelden.